ΤΟΤΕΝΑΜ - ΙΝΤΕΡ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ


TOTENAM – ΙΝΤΕΡ
 Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2010-2011, με την Τότεναμ να επικρατεί με 3-1 στο ματς του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και την Ίντερ να κερδίζει με 4-3 στο ματς του «Μεάτσα».
 Τα τρία τελευταία ματς της Τότεναμ κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους (συμπεριλαμβανομένων των δύο φετινών με τη Λάτσιο, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) έχουν τελειώσει στο ισόπαλο 0-0. Στο 3-4-2 το συνολικό ρεκόρ των «σπιρουνιών» με ομάδες από τη γειτονική μας χώρα (αήττητα με 2-2-0 στα εντός έδρας ματς).
 Η Ίντερ μετρά 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες σε σύνολο 26 αγώνων κόντρα σε αγγλικές ομάδες (4-1-8 στα ματς στο «Νησί»).
 Η Ίντερ έχει, μαζί με τη Βικτόρια Πλζεν, την καλύτερη επίθεση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ από τη φάση των ομίλων και μετά, με ενεργητικό 16 γκολ.
Τρεις φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η Ίντερ (1991, 1994, 1998), δύο η Τότεναμ (1972, 1984).

Προϊστορία 10ετίας: 1-0-0

Τι έγινε στη φάση των «32»: Μπορεί η κλήρωση με τη Λυών να μην ήταν από τις... πλέον εύκολες για την Τότεναμ, όμως τα «σπιρούνια» κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τους «16» με μία νίκη και μία ισοπαλία. Επικράτησαν με 2-1 στο πρώτο ματς του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκάρεθ Μπέιλ, που πέτυχε το 1-0 στο 45’+1 και το τελικό 2-1 στο 93’, ενώ οι «λιονέ» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 55’), με το γκολ του Ντεμπελέ στον επαναληπτικό του «Ζερλάν» στο 90ο λεπτό να τους δίνει μια μεγάλη πρόκριση (ισοφάρισε το γκολ του Γκοναλόν στο 17’ και η Τότεναμ «έκλεψε» την πρόκριση).
Η Ίντερ είχε εμφανώς ευκολότερο έργο κόντρα στη ρουμανική Κλουζ, πετυχαίνοντας δύο «καθαρές» νίκες με 2-0 και 0-3 αντίστοιχα. Το πρώτο ματς του «Μεάτσα» μετατράπηκε σε... προσωπική υπόθεση του Ροντρίγκο Παλάσιο (20’ και 87’), ενώ στον επαναληπτικό της Ρουμανίας πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Γκουαρίν (22’ και 45’+2), με τον Μπενάσι να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «νερατζούρι». Η Κλουζ έμεινε με 10 στο 80ο λεπτό.

ΤΟΤΕΝΑΜ: 

Το πιο ελκυστικό ζευγάρι στη φετινή φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ είναι αναμφισβήτητα αυτό της Τότεναμ με την Ίντερ, για τους ουδέτερους «ποδοσφαιρόφιλους». Το συγκρότημα του Αντρέ Βίλας-Μπόας κοντράρεται με τους «νερατζούρι», σε μία «κόντρα» που κάλλιστα θα μπορούσε να αφορά το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Τα «σπιρούνια» παρουσιάζουν ένα σύνολο που αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα, με τα λόγια του επιθετικού Ζερμέν Ντεφόε (αρχισκόρερ με 14 γκολ σε 33 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις φέτος) να είναι χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα σε όσα χρόνια αγωνίζομαι στο σύλλογο. Έχουμε αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή στις προπονήσεις και νιώθεις υπέροχα να βρίσκεσαι εκεί. Ως παίκτης έλεγα πάντα ότι, όταν αγωνίζεσαι με καλούς συμπαίκτες, τότε τα πάντα είναι πιο εύκολα για σένα. Ιδιαίτερα όταν είσαι επιθετικός, ξέρεις ότι έτσι θα έχεις τις ευκαιρίες για να σκοράρεις».
Ο βετεράνος κίπερ Φρίντελ λογικά θα αντικαταστήσει τον Ούγκο Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, ενώ πολύ πιθανή φαντάζει η χρησιμοποίηση από την αρχή του Ντεφόε, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και έχει προβάδισμα έναντι του Αντεμπαγιόρ για τη «γραμμή κρούσης». Φυσικά, το ηγέτη της ομάδας θα αποτελέσει ο «διαστημικός» το τελευταίο διάστημα Γκάρεθ Μπέιλ. Να υπενθυμιστεί, τέλος, ότι η Τότεναμ «τρέχει» ένα εξαιρετικό αήττητο σερί 12 αγώνων (8 νίκες, 4 ισοπαλίες) στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας στην 3η θέση με 54 βαθμούς (στο +2 από την Τσέλσι και στο -5 από τη Μάντσεστερ Σίτι).

Προηγούμενο ματς: 

Η θριαμβεύτρια του ντέρμπι του Λονδίνου με την Άρσεναλ ήταν την Κυριακή η Τότεναμ, επικρατώντας (εντός έδρας) με 2-1. Ο Μπέιλ άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό, με τον Λένον να διπλασιάζει τα τέρματα των «σπιρουνιών» δύο λεπτά αργότερα. Το μόνο που κατάφερε η Άρσεναλ ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 στο 51’.

Στατιστικό: 

Στο G/G τα 8/9 τελευταία ματς των «σπιρουνιών» για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, FA CUP και Γιουρόπα Λιγκ).
Αμφίβολοι (1): Στο 50-50 ο βασικός μέσος Ντεμπελέ, που αποχώρησε τραυματίας στο ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Απουσίες (4): 

Τραυματίας ο μέσος Ντέμπσεϊ, μακροχρόνια τραυματίας ο αμυντικός Καμπούλ, χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν ο Βραζιλιάνος μέσος Σάντρο, στα πιτς και ο μέσος Χάντλστόουν.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: 

Φρίντελ – Νότον, Φερτόνγκεν, Ντόουσον, Γουόκερ – Πάρκερ, Λίβερμορ – Σίγκουρντσον, Μπέιλ, Λένον – Ντεφόε.

ΙΝΤΕΡ: 

Η Ίντερ, από την πλευρά της, αναμένεται να τα «δώσει όλα» στα δύο παιχνίδια της κόντρα στους Λονδρέζους, προκειμένου να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και να ισοσκελίσει, με αυτό τον τρόπο, τη σχετικά μέτρια πορεία της στο Καμπιονάτο. Οι «νερατζούρι» είναι αυτή τη στιγμή 5οι με 47 βαθμούς (ισοβαθμούν με την 4η Λάτσιο), στο -1 από τη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν και στο -12 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι θα προσπαθήσει σήμερα να φύγει με ένα αποτέλεσμα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», το οποίο θα τη μετατρέψει σε φαβορί για την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Μεάτσα».
Οι Μιλανέζοι θα στρέψουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους στο «κλείδωμα» του Γκάρεθ Μπέιλ, αναγνωρίζοντας τη δαιμονιώδη φόρμα του Ουαλού σταρ και το γεγονός ότι αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» στην ανάπτυξη (αλλά και την αποτελεσματικότητα) της επιθετικής λειτουργία της Τότεναμ. Ο διεθνής Αργεντινός μέσος των «νερατζούρι», Εστεμπάν Καμπιάσο, τόνισε με νόημα: «Αυτή τη στιγμή παίζει ποδόσφαιρο ύψιστου επιπέδου, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη. Αποτελεί ένα από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Όμως κι εμείς διαθέτουμε πολύ ισχυρό ρόστερ και, όταν είμαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προτιμώ να σκέφτομαι τους συμπαίκτες μου παρά τους αντιπάλους».
Η απουσία νευραλγικών παικτών σε «γραμμή κρούσης» και μετόπισθεν (Μιλίτο, Σάμουελ, Ρανόκια) σίγουρα αποτελεί πλήγμα για τους «νερατζούρι», όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι Ιταλοί θα το... βάλουν κάτω. Σε επίπεδο Serie A η Ίντερ προέρχεται από ένα σερί 2 νικών, 2 ισοπαλιών και 2 ηττών στην τελευταία εξάδα αγώνων της.

Προηγούμενο ματς: 

Μεγάλο διπλό για την Ίντερ την περασμένη Κυριακή στο Καμπιονάτο, με τους «νερατζούρι» να φεύγουν με το νικηφόρο 2-3 από την έδρα της Κατάνια. Δέχθηκαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (7’ και 19’), κάνοντας την ολική επαναφορά στην επανάληψη και «γυρνώντας τούμπα» το ματς με τα γκολ των Άλβαρες (52’) και Παλάσιο (70’ και 92’).

Στατιστικό: 

Στο Over 2,5 (Οver 3,5 σε 5 περιπτώσεις) τα 7/9 τελευταία ματς της Ίντερ για όλες τις διοργανώσεις, στο G/G τα 9/11 τελευταία ματς.

Απουσίες (3):

 Στα πιτς ο αρχισκόρερ Ντιέγκο Μιλίτο, τραυματίας και οι κεντρικοί αμυντικοί Σάμουελ και Ρανόκια.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1:

 Χαντάνοβιτς – Περέιρα, Κίβου, Ζουάν, Ζανέτι – Καμπιάσο, Γκάργκανο – Γκουαρίν, Κασάνο, Σελότο – Παλάσιο.
 Η Ίντερ έχει πανηγυρίσει τα νίκη στα 5/6 φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας μάλιστα σκοράρει από 3 γκολ στα 4 από αυτά.